Over VDM

Achtergrond van VDM Muziekstudio
Merijn van de Meerakker is pianist en de oprichter van VDM Muziekstudio

VDM Muziekstudio is opgericht in 2012 door Merijn van de Meerakker, gevestigd in Berkel en Rodenrijs (vlakbij Rotterdam en Den Haag) en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 55462979.

Merijn maakt sinds 1981 muziek. Hij speelt piano en gitaar, maakt elektronische muziek en doet dit in zeer diverse muziekstijlen (b.v. pop, jazz, latin, hiphop, metal). Hij heeft in bands gespeeld, daarmee opgetreden en daarnaast diverse solo-optredens gedaan. In 1996 heeft hij zijn eerste studio-ervaring opgedaan en een album opgenomen. Daarna volgden nog meer albums die hij in zijn eigen homestudio maakte. Vanaf 2011 heeft hij cursussen gevolgd in elektronische muziek, mixen (algemeen, maar ook specifiek het mixen van vocals), masteren en componeren om zijn producties te kunnen verbeteren en dat commerciƫle sausje te kunnen geven. Sindsdien heeft hij een professionele studio gerealiseerd waarin topkwaliteit muziek geproduceerd kan worden.

VDM Muziekstudio heeft een platenlabel, VDM Music Records, waar muziek kan worden uitgegeven, die in VDM Muziekstudio is geproduceerd. Zie ook het bijbehorende YouTube-kanaal.